Soep met Peren

Pijlkruid

Vrijdag 2 september

  Dag 19  Vandaag is een heel speciale dag, de laatste dag voor de opening van mijn praktijkruimte ’t Simmer Uus. Vandaag neem ik niet zoveel tijd om te verzamelen, want alles moet klaar…. Mijn ontbijt was een peer van de boom. De lunch twee eitjes van de kipjes. In de middag chocolaatjes en chocoladetruffelbrownies gemaakt…. Dat is toch zo lastig om dan niet je vingers af te likken!!!!! Het ruikt echt verrukkelijk!!! Hmmmm.

Mijn avondeten is soep, de helft snijboontjes en de andere helft, brandnetels, zevenblad, hondsdraf, paardenbloembladeren en pinksterbloembladeren. Deze mix van bladeren was in de salade ook lekker. Zo ook in de soep! Beetje zout erin! Lekker! En als toetje een peer van de boom! Over de soep heb ik de brandnetelzaadjes gedaan. Dit geeft een licht knapperig effect, niet zoveel smaak, maar wel fijn in je mond. Zo heb je iets om op de kauwen, dat bevorderd je vertering, dus dat is goed!

In de wieden groeit pijlkruid, ook op andere plaatsen. Ze vallen op, door de duidelijke pijlvormige bladeren. Er zijn duidelijk verschillende soorten, daar heeft de literatuur het niet over. Wij hebben De inheemse soort. Meer wordt er niet over gezegd, maar er is een brede en een zeer smalle versie. Er bestaat ook nog De brede vorm, met een ronde top, deze groeit hier (nog) niet in het wild. Hiervan worden de knollen gegeten bijv. in China. Maar ik uit mijn onderzoek blijkt dat onze knolletjes zeker in augustus nog niks voorstellen, dit kost je wel de gehele plant. Maar er zitten op dit moment zaden aan!!! Ik kan nergens vinden of ze gegeten kunnen worden, maar ze smaken prima! Zorg dat ze nog boven water hangen.

Nu snel slapen, morgen een heb ik een heel gezellige middag, als je in de buurt bent, kom je dan een taartje eten? Met een wiedentheetje?

 

 

De magie van vandaag:

Pijlkruid en supersoep

Ons eigen smalle pijnlkruid

Pijnkruidzaden.

Ons eigen brede pijlkruid