Ontbijtlismoes

en brandnetels.

Woensdag 31 augustus

 Dag 17 Het was een topontbijt! Moes van de kleine lisdodde wortels (gekookt, gepureerd en gezeefd), met daarin bramen en heel klein snufje zout. De moes is zoetig, maar ietsje flauw, dus vandaar het zout. De kleine lisdodde geeft een iets rozere moes dan de grote lisdodde. De wortels zijn niet per definitie dikker of dunner. De smaak is beide zoetig, ik heb geen verschil kunnen proeven. Mogelijk schuimt de grote lisdoddemoes iets meer.

Na het ontbijt ontdekte ik dat de zaden van de springbalsemien aan het schimmelen zijn, ik moet ze dus helaas weggooien… vanaf nu langer laten drogen en sneller opeten. Eerst tijd om nieuwe te verzamelen! Let op ontploffingsgevaar! Het is echt heel leuk en spannend om te doen! Zaaddoos in een potje zonder dat deze openspringt en dan erop tikken om m te laten springen! Je kunt het ook in je hand laten gebeuren en het daarna in een potje doen, dit voelt erg leuk!

Ook verzamel ik vandaag zaden van de brandnetel. Deze zijn hyper gezond en nu is het moment om ze te verzamelen en gedroogd kun je ze nog heel lang (1 jaar) bewaren om aan je dagelijkse eten toe te voegen. Zoals in je yoghurt, zadenrepen, salade enz. Ze geven een heel licht smaakje, maar het zijn fantastische bommetjes vol gezonde stofjes. Om te verzamelen kun je ze tussen je vingers losrollen van de stengeltjes. De bloemetjes lijken op de zaadjes, de bloemetjes zijn bolletjes en de zaadjes zijn hoekiger en gaan makkelijker van de stengeltjes af. Vergeet niet je handschoenen i.v.m. de bladeren.

De magie van vandaag:

Ontbijt- en brandnetelmagie

Lismoesontbijt

Brandnetelzaden.

Ontploffingsgevaar.